به گزارش
سافتگذر ؛ بر هیچکس پوشیده نیست که فیلمهای علمی - تخیلی تا کنون تأثیر زیادی بر پیشرفت بشر داشتهاند. ساخت لنزهای چشمی دید در شب هم شاید تحت تأثیر همین فیلمها باشد.
اگرچه لنزهای چشمی با قابلیت دید در شب بیشتر به موضوع فیلمهای علمی - تخیلی شباهت دارد تا واقعیت، اما تحقیقات جدید راههایی را باز کرده که ممکن است در آینده به انسانها اجازه دهد با چشمهای خود در تاریکی مطلق هم کارهایشان را انجام دهند.
مهندسین الکترونیک دانشگاه میشیگان راهی پیدا کردهاند تا با استفاده از دو لایه کربن با قطری به نازکی اتم و موسوم به «گرافین»، پردهای از نور مادون قرمز بسازند. این «ماده» بر خلاف نمونههای دیگر نیازی به سرد شدن تا دماهای فوقالعاده پایین ندارد و کل محصول نهایی هم بسیار نازک و کوچک است.
با این حال، «تد نوریس» و «ژائوهوی ژونگ» محققان این پروژه به مشکلی درباره گرافین برخوردند: گرافین به نور خیلی حساس نیس. ژونگ میگوید: «حساسیت این ماده صد تا هزار برابر کمتر از میزان مورد نیاز برای ساخت یک دستگاه تجاری است.» بنابراین به جای آنکه بر اساس حساسیت گرافین به نور دستگاه را بسازند، تصمیم گرفتند یک جریان الکتریکی را از درون لایههای گرافین برقرار کنند.
به گزارش
سافتگذر ؛ در یافتههای این تحقیق که ماه گذشته در مجله "نانو تکنولوژی طبیعت" چاپ شد، توضیح داده شده که وقتی نور از لایه اول گرافین عبور میکند، تأثیر چشمگیری بر جریان الکتریسیته زیر لایه میگذارد. در نتیجه سیگنال الکتریکی به وجود میآید که میتواند کاربرد دوربین دید در شب را داشته باشد.
ژونگ در ادامه میگوید: «اگر این محصول را با لنزهای چشمی یا پوشیدنیهای الکترونیکی ترکیب کنیم، میتواند دید افراد را بهبود ببخشد. راه دیگری برای ارتباط با محیط اطراف به افراد میدهد.» اگرچه این محصول بسیار کوچک است (کوچکتر از ناخن انگشت کوچک دست) اما انتظار نداشته باشید در همین چند سال آینده لنزهای چشمی دید در شب وارد بازار شود. حساسیت و عملکرد این لنزها هنوز هم باید اصلاح شود. برای تولید محصولی که بتواند خارج از آزمایشگاه هم به خوبی کار کند، زمان و تلاش بسیار زیادی نیاز دارد.